Titelinformatie

Management Accounting, 5e herziene editie

 

Anthony Atkinson, Robert Kaplan, Ella Mae Matsumura en S. Mark Young

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Voor elke organisatie is goede management accounting belangrijk. Managers moeten een goed inzicht hebben in de bedrijfsprocessen en -systemen om nieuwe bedrijfsstrategieŽn op te zetten en uit te voeren. Management accounting geeft een goede basiskennis om die processen te doorgronden en de systemen toe te passen. Het boek benadrukt de strategische en operationele toepassingen van management-accountinginformatie.

Management accounting is opgebouwd uit twaalf hoofdstukken waarin de verschillende aspecten van het vakgebied overzichtelijk worden behandeld. Er wordt veel aandacht besteed aan tijdgestuurde kostenberekening op basis van activiteiten; behandeling van methoden om de winstgevendheid van klanten te meten en te beheersen; een nieuwe, eenvoudiger en nauwkeuriger methode om Acitivity Based Costing in te voeren en de Balanced Scorecard.

In deze vijfde editie zijn zowel de inhoud als de voorbeelden en cases geactualiseerd. Zo is het hoofdstuk over Activity Based Costing herzien en start elk hoofdstuk met een inleiding waarin het onderwerp op heldere wijze wordt geÔntroduceerd.

Doelgroep
Management accounting is geschreven voor studenten in het hoger ondewijs. Daarnaast is het ook nuttig voor managers in de praktijk die meer willen begrijpen van de wijze waarop accounting waarde bepaalt in ondernemingen.

Supplementen
Op de website www.pearsoneducation.nl/atkinson zijn powerpointpresentaties te vinden. Nieuw bij deze editie is de Nederlandstalige docentenhandleiding met uitwerkingen van de vragen en oefeningen van het boek.

Inhoudsopgave
Voorwoord
Dankwoord
Over de auteurs
H1 Management accounting: informatie die waarde toevoegt
H2 Kostenbeheersing en kostengedrag
H3 Traditionele systemen voor kostprijscalculatie
H4 Kostprijsverbijzondering volgens activity based costing
H5 Management-accountinginformatie voor besluiten over activiteiten en processen
H6 Kosteninformatie voor prijsstelling assortimentsbeslissingen
H7 Management-accounting- en beheerssystemen: het presteren beoordelen
H8 Gedrag motiveren in management-accounting- en beheerssystemen
H9 De balanced scorecard
H10 Budgetten gebruiken om organisatiedoelstellingen te realiseren
H11 Investeringsselectie
H12 Financieel beheer
Noten
Begrippenlijst
Register

De auteurs
Anthony A. Atkinson is hoogleraar aan de School of Accountancy aan de University of Waterloo. Robert S. Kaplan is hoogleraar aan de Harvard Business School. Ella M. Matsumura is hoogleraar in de vakgroep Accounting and Information Systems aan de School of Business van de University of Wisconsin-Madison en S. Mark Young is hoogleraar aan de University of Southern California.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043023092
  • 568 pagina's
  • Paperback
  • 07-07-2011
  • € 63.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce