Titelinformatie

Basisboek taal, 2e editie (incl. XTRA)

 

Mariëlle Bovenhoff en Willem Zeijl

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Basisboek Taal is geschreven voor iedereen die weleens tegen een taalkwestie aanloopt. Het boek biedt een algemene handreiking bij het schrijven van teksten, niet alleen tijdens de studie, maar ook later in de loopbaan. De belangrijkste elementen van de zakelijke taalvaardigheid worden behandeld: van het zoeken naar geschikte literatuur tot aan het verbeteren van spelfouten.

In drie stappen (voorbereiden, schrijven en afwerking) doorloopt het boek het volledige schrijfproces: van leeg vel tot een volledige tekst. Door de hoofdstukken achtereenvolgens te bestuderen leert men hoe structuur, stijl en taalregels ingezet worden om een complete zakelijke tekst te schrijven.

Dankzij haar volledigheid is Basisboek taal als basiswerk bij opleidingen te gebruiken waar sterke schriftelijke communicatievaardigheden noodzakelijk zijn. Doordat elk hoofdstuk informatie aanbiedt over één specifiek deelgebied van zakelijke schrijfvaardigheid, is Basisboek taal daarnaast prima te gebruiken als naslagwerk.

Nieuw in deze editie
Deze tweede editie van Basisboek taal bevat de APA-richtlijnen voor literatuurverwijzingen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het creëren van ‘persona’s’, voor het gerichter schrijven van een tekst aan een specifieke doelgroep. Hierbij komen uitleg en voorbeelden in tekstvorm. Bovendien krijgen Word en haar toepassingen, zoals het invoegen van illustraties, een prominentere rol in het boek. Dankzij de toevoeging van Pearson XTRA is Basisboek taal een onmisbaar boek voor iedere student en professional.

Doelgroep
Basisboek taal is geschreven voor iedereen die tijdens zijn studie of werk te maken krijgt met schriftelijke zakelijke communicatie.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Informatie structureren
H2 Stuctuur zichtbaar maken
H3 Alinea’s
H4 Correcte zinnen schrijven
H5 Correcte woorden gebruiken
H6 Lezergericht formuleren
H7 Lezergerichte woorden kiezen
H8 Spelling en interpunctie controleren
Bronnenlijst
Index

Pearson XTRA
Deze editie van Basisboek taal wordt versterkt voor Pearson XTRA. Deze digitale leeromgeving biedt studie- en les materiaal voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl

Voor docenten zijn de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities en links kunt toevoegen en delen), PowerPoints en extra oefenmateriaal.

Voor studenten zijn de onderdelen zowel voor zelfstudie als ter voorbereiding van lessen geschikt. Denk aan: eText (met eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), spellingstrainer, vragen, interactieve oefeningen met directe feedback en schrijfoefeningen met uitwerkingen.

Over de auteurs
Mariëlle Bovenhoff studeerde Nederlands en is sinds 2005 als docent bedrijfscommunicatie Nederlands verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij is coauteur van Basisboek spelling.
Willem Zeijl studeerde Nederlands en werkte als docent taalbeheersing bij de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle en Saxion Hogescholen in Enschede. Sinds 2008 is hij werkzaam als docent Communicatieve vaardigheden aan de Universiteit Twente.

Gerelateerde uitgaven
Basisboek spelling door Moons, Bovenhoff & Latjes
Basisboek grammatica door Yvonne Halink
Basisboek Engels door Tavecchio & Moons

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043024112
  • 200 pagina's
  • Paperback
  • 13-02-2013
  • € 29.95 (incl. BTW)
flash image news produce