Titelinformatie

Sportmarketing, 3e editie (incl. XTRA)

 

Robert Kok en Hugo Gruijters

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In de sportwereld worden steeds vaker marketingtechnieken gebruikt om doelstellingen te bereiken en sportorganisaties worden steeds meer marktgericht vormgegeven. Sportmarketing is geschreven vanuit een strategisch marketingperspectief en bekijkt de sport dan ook vanuit een marktgerichte visie. De auteurs laten zien dat sportmarketing meer is dan het toepassen van algemene marketing-principes in een sportomgeving.

In deze derde editie is meer aandacht voor de inzet van online marketing en social media. Daarnaast is het boek geactualiseerd qua inhoud en voorbeelden. Bovendien is er meer variatie aangebracht in de besproken sporten. Ten slotte wordt deze editie geleverd met Pearson XTRA, met daarop aanvullend studie- en lesmateriaal voor student en docent.

Doelgroep
Sportmarketing is geschreven voor studenten aan communicatieopleidingen en opleidingen die te maken hebben met sport en actieve vrijetijdsbesteding. Verder is het boek geschikt voor iedereen die werkzaam is in de sport- en communicatiewereld en die zich om professionele redenen wil verdiepen in de sportmarketing.

Inhoudsopgave
H1 Inleiding in de sportmarketing
Deel I De sportmarkt vanuit de aanbodkant en de vraagkant
H 2 De sportmarkt
H 3 De sportconsument
Deel II Strategische analyse
H 4 Externe analyse
H 5 Interne analyse
H 6 Het formuleren van strategische mogelijkheden
H 7 Segmenteren, doelgroepbepaling en positioneren
Deel III Het tactische plan
H 8 Sportproductbeslissingen
H 9 Prijsbeslissingen
H 10 Distributiebeslissingen
H 11 Marketingcommunicatie
H 12 Marketingcommunicatie-instrumenten

Pearson XTRA
Deze editie van Sportmarketing wordt versterkt met Pearson XTRA. Deze digitale leeromgeving biedt studie- en lesmateriaal voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl

Voor docenten zijn de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities en links kunt toevoegen en delen), de uitwerkingen van de cases, (tentamen)vragen en opdrachten.

Voor studenten zijn de onderdelen zowel voor zelfstudie als ter voorbereiding van lessen geschikt. Denk aan: eText (met eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), meerkeuzevragen, casu´stiek ter verduidelijking van de theorie, een begrippentrainer om alle kernbegrippen uit het boek te leren en een beeldbank met alle figuren en tabellen.

Over de auteurs
Robert Kok heeft jarenlange ervaring als hogeschooldocent sportmarketing en -sponsoring. Daarnaast is hij actief als strategisch consultant bij een sportmarketingbureau. In 2013 schrijft hij ook de tweede editie van Sportmarketing in samenwerking met Merel Walraven. Hugo Gruijters is als docent verbonden aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Hier geeft hij onder meer les in strategische marketing, consumentengedrag, sportmarketing, marktonderzoek en sportsponsoring. Naast 13 jaar praktijkervaring als marketeer in het bedrijfsleven heeft Gruijters bestuurlijke ervaring opgedaan bij FC Eindhoven waar hij de afgelopen jaren het marketing- en mediabeleid van deze betaaldvoetbalorganisatie heeft opgebouwd.

Gerelateerde titels
Sportmanagement door Beech & Chadwick
Sportsponsoring door Kok & Walraven

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043026055
  • 360 pagina's
  • Paperback
  • 11-04-2013
  • € 38.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce