Titelinformatie

Deskresearch, 3e editie met MyLab NL

Informatie zoeken en kritisch beoordelen

 

Maarten Van Veen en Kees Westerkamp

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Deskresearch is een handleiding voor het zoeken, kritisch beoordelen en verwerken van informatie. Door middel van een overzichtelijk stappenplan wordt de lezer begeleid bij het opzetten en uitvoeren van literatuuronderzoek. Elk hoofdstuk gaat in op een specifieke fase van het zoeken naar informatie: van het formuleren van de zoekvraag tot de kwaliteit van de rapportage. Drie thema’s krijgen speciale aandacht: het bepalen van de informatiebehoeften, het gebruiken van informatiebronnen en het beoordelen van informatie. Tevens is er veel aandacht voor internet als informatiebron en het gebruik van zoekmachines.

Deskresearch bevat verschillende praktijkvoorbeelden die de theorie aan de praktijk koppelen.

Nieuw in deze editie
Belangrijke aanvulling op deze editie is de digitale leeromgeving Pearson MyLab. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te vinden.

Daarnaast is de informatie over informatiebronnen geheel geactualiseerd.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs vanaf het eerste jaar tot en met het einde van de studie. Verder is het geschikt voor iedereen die (zakelijke) informatie wil verzamelen uit gerenommeerde informatiebronnen zoals Picart, LexisNexis en OpMaat.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
Inleiding
Stap 1: Wat wil je eigenlijk weten?
Stap 2: Welke informatiebronnen zijn geschikt?
Stap 3: Waar kun je de juiste informatie vinden?
Stap 4: Hoe gebruik je en beoordeel je de informatie?
Stap 5: Hoe verwerk je de informatie in je rapportage?
Stap 6: Wat is de kwaliteit van je rapportage?
Begrippenlijst
Literatuurlijst
Index

Pearson MyLab
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, alle figuren en tabellen en een begrippentrainer.

MyLab voor docenten
Naast het studiemateriaal, bevat MyLab voor docenten ook toetsvragen. (onder voorbehoud)

Over de auteurs
Kees Westerkamp is docent aan de opleidingen Informatiedienstverlening en -management (IDM) en Communication & Multimedia Design (CMD) aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij doceert onder meer vakken als deskresearch, kritisch denken en design research.
Maarten van Veen is als Secretaris Onderzoeksbureau verbonden aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Hij is sinds 2017 tevens bestuurslid van Stichting Vogin met als missie de kennis en kunde op het gebied van kennis- en informatiekunde te bevorderen.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043026789
  • 176 pagina's
  • Paperback
  • 14-08-2017
  • € 29.50 (incl. BTW)


flash image news produce