Titelinformatie

Toegepaste stromingsleer, 7e editie (incl. XTRA)

 

Robert L. Mott

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Toegepaste stromingsleer behandelt de principes van stromingsleer en de toepassingen ervan op praktische problemen die betrekking hebben op zowel statische als dynamische mechanica. Het boek verbindt de theorie aan de praktijk door een duidelijke en praktische omschrijving van de concepten. Daarnaast worden veel voorbeelden en minicases gegeven om de stof te verhelderen. Ieder hoofdstuk sluit af met afgaven.

Nieuw in deze editie
Deze zevende editie van Toegepaste stromingsleer is volledig geactualiseerd. Zo zijn alle opdrachten en daarbij horende antwoorden volledig herzien en zijn er verbeteringen aangebracht in het gebruik van diverse terminologie. Daarnaast is Pearson XTRA toegevoegd voor verdiepende opdrachten en oefenmaterialen.

Doelgroep
Toegepaste stromingsleer is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs aan de opleidingen werktuigbouwkunde, civiele techniek, bouwkunde en luchtvaarttechnologie.

Verkorte inhoudsopgave
H1 De aard van flu´da en de bestudering van stromingen
H2 Viscositeit van flu´da
H3 Drukmeting
H4 Krachten ten gevolge van statische flu´da
H5 Drijfvermogen en stabiliteit
H6 Stromingen van flu´da en de vergelijking van Bernoulli
H7 Algemene energievergelijking
H8 Reynoldsgetal, laminaire/turbulente stroming en energieverliezen ten gevolge van wrijving
H9 Stroming in buizen met cirkelvormige en willekeurige doorsnede
H10 Lokale verliezen
H11 Serieleidingsystemen
H12 Parallelle-leidingsystemen
H13 Selectie en gebruik van pompen
H14 Stroming in open kanalen
H15 Meten van stromingen
H16 Krachten ten gevolge van flu´da in beweging
H17 Weerstand en lift
H18 Ventilatoren, compressoren en gasstroming
H19 Luchtstroming in leidingen
Appendices
Antwoorden bij geselecteerde vraagstukken
Referenties en internetsites
Index

Pearson XTRA
Deze editie van Toegepaste Stromingsleer wordt versterkt met Pearson XTRA. Deze digitale leeromgeving biedt studie- en lesmateriaal voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl.

Voor docenten zijn de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities of links kunt toevoegen en delen), Powerpoints en uitwerkingen van de opdrachten in het boek.

Voor studenten biedt XTRA onderdelen die geschikt zijn voor zowel zelfstudie als ter voorbereiding van lessen. Denk aan: eText (met eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), begrippentrainer, beeldbank, oefenvragen, een begrippenlijst in het Nederlands en Engels en programmeeropdrachten.

Over de auteur en bewerker
Robert L. Mott is verbonden aan de University of Dayton. De bewerking voor de Nederlandse markt is uitgevoerd door Robert Plat, manager bij IHC Merwede en gastdocent bij Avans Hogeschool.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043027380
  • 840 pagina's
  • Paperback
  • 05-08-2014
  • € 77.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce