Titelinformatie

Economie van Experiences, 4e editie

 

Albert Boswijk, Ed Peelen en Steven Olthof

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Economie van experiences laat het veranderingsproces zien waarin we maatschappelijk gezien verkeren en waar we op zoek zijn naar nieuwe vormen van waarde creatie zoals de ‘experience economy’ daar een eerste symptoom en een uiting van is.

De economie van experiences is meer dan ‘voed mij’, ‘vermaak mij’, ‘geef mijn leven betekenis’. Bedrijven en organisaties kunnen een rol van betekenis spelen in het ondersteunen van het individu om zijn eigen weg te vinden. Dit boek gaat in essentie over nieuwe vormen van waarde creatie waarbij de mens in zijn sociaal culturele context centraal staat. De klant beleving, de betekenis en de waarde voor de klant staan voorop.

Deze editie is volledig geactualiseerd. Zo sluit de inhoud aan bij de huidige psychologische inzichten evenals de economische issues en uitdagingen van vandaag de dag. Daarnaast sluiten de hoofdstukken nu nog consistenter op elkaar aan. Ten slotte zijn er nieuwe voorbeelden en actuele cases opgenomen over onder meer Airbnb, Uber en het digitale Anne Frank Huis.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
H1 De ontwikkeling van de experience economy
H2 De arena’s van waardecreatie
H3 Het proces van ervaren, de logica van ons gevoel
H4 Verschuivingen in de samenleving
H5 Nieuwe vormen van waardecreatie
H6 Innoveren op het niveau van businessmodellen
H7 Ontwerpprincipes van het experience-cocreatieproces
H8 Het experience-cocreatieconcept
H9 Gezondheidszorg en patiëntbeleving
H10 De financiële sector en de experience economy
H11 De toekomst van de stedelijke economie: de creatieve stad

Over de auteurs
Albert Boswijk is directeur van het European Centre for the Experience of Transformation Economy. Ed Peelen is directeur Research bij het European Centre for the Experience of Transformation Economy, leidt een eigen marketingadviesbureau en is voormalig hoogleraar marketing aan Nyenrode Business Universiteit. Steven Olthof was partner bij KPMG management consultants en is nu associate partner bij het European Centre for the Experience and Transformation Economy.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043028974
  • 352 pagina's
  • Paperback
  • 19-08-2015
  • € 45.50 (incl. BTW)

Downloads

flash image news produce