Titelinformatie

Statica, 13e editie met MyLab NL

 

Russell Hibbeler

 

 

Docentexemplaar aanvragen


Tot onze spijt zijn in de Nederlandse editie Statica, 13e editie fouten in een aantal opgaven terechtgekomen. Deze opgaven hebben wij onjuist overgenomen uit het oorspronkelijke Amerikaanse boek. Hierdoor sluiten sommige opgaven niet goed aan op de antwoorden achterin het boek en de uitwerkingen voor docenten op MyLab.

De juiste opgaven vindt u in het erratum (te downloaden aan de rechterkant van deze pagina). In een volgende bijdruk zullen de fouten hersteld worden. Onze excuses voor het ongemak.Statica, de dertiende editie in SI-eenheden, is ontwikkeld om studenten een duidelijke en gedegen presentatie van de theorie en toepassingen van dit onderwerp te bieden. Door zijn heldere uitleg en uitgebreide vraagstukkenverzamelingen is Hibbeler momenteel een van de best verkopende studieboeken op dit vakgebied.

In deze editie worden visualisatiehulpmiddelen aangeboden, zoals animaties, praktijkfoto’s voorzien van vectoren, en video-uitwerkingen van vergelijkbare vraagstukken die studenten in staat stellen de geleerde concepten beter te begrijpen. De ruime verzameling vraagstukken in dit boek is gerangschikt naar oplopende moeilijkheidsgraad om de vaardigheden van studenten op het gebied van analyse en oplossingsmethoden op te bouwen en ze de benodigde oefening te verschaffen. Tevens zijn er extra verdiepingsparagrafen, die gekenmerkt worden door de asterisk voor de paragraaftitel.

Deze editie bevat de volgende nieuwe elementen:
1. animaties die kunnen helpen concepten te visualiseren;
2. continu beschikbare Engelstalige video-uitwerkingsschema’s van vergelijkbare vraagstukken, waarmee studenten de juiste benadering kunnen leren;
3. een grote verscheidenheid aan vraagstukken voor het oefenen in oplossingsmethoden;
4. optioneel: MasteringEngineering dat studenten begeleiding op maat verschaft;
5. realistische schema’s van praktijkvoorbeelden, met bijbehorende vectoren.

Bij dit boek is het mogelijk om het Engelstalige MasteringEngineering te gebruiken, het technologisch meest geavanceerde en effectieve online system dat coaching op maat aanbiedt. In combinatie met Hibbelers gedegen pedagogische aanpak vormt MasteringEngineering de methode bij uitstek voor het doceren van mechanica voor technici.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Algemene principes
H2 Krachtvectoren
H3 Evenwicht van een puntmassa
H4 Resultanten van een krachtenstelsel
H5 Evenwicht van een star lichaam
H6 Analyse van constructies
H7 Interne krachten
H8 Wrijving
H9 Aangrijpingspunt van de zwaartekracht en positie van het zwaartepunt
H10 Traagheidsmomenten
H11 Virtuele arbeid
Bijlage A Wiskundig overzicht en formules
Bijlage B Fundamentele vraagstukken, gedeeltelijke oplossingen
Bijlage C Geselecteerde vraagstukken, oplossingen

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor studenten in het hoger technisch onderwijs.


MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en hun studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), begrippentrainer, beeldbank, animaties en videouitwerkingen.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collega’s of uw studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten) en toetsmateriaal.

Over de auteur en bewerkers

Russell C. Hibbeler is verbonden aan de Faculteit Werkbouwtuigkunde van de University of Louisiana. De Nederlandse bewerking is verzorgd door prof. Dr. Ir. Dirk Lefeber, prof. Dr. Ir. Marc van Overmeire en prof. Lincy Pyl, allen verbonden aan de Vrije universiteit Brussel.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043030229
  • 672 pagina's
  • Paperback
  • 13-02-2015
  • € 68.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce