Titelinformatie

Professionele communicatie met MyLab NL

 

Karen Knispel

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Professionele communicatie combineert mondelinge vaardigheden en schriftelijke vaardigheden in de zakelijke communicatie met een sterke pedagogische inslag; veel oefenen, veel opdrachten en veel voorbeelden.

Verdeeld over drie toegankelijk geschreven modules wordt in het handboek een brede basis gelegd. In plaats van het bespreken van communicatiestrategieën, richt het boek zich juist van het begin af aan op de startende professional met onderwerpen als ‘professionele houding’ en ‘zakelijke etiquette’. Na deze inleidende module worden mondelinge communicatie en schriftelijke communicatie uitvoerig behandeld. De basiselementen van professionele communicatie worden in dit handboek op aantrekkelijke wijze gepresenteerd, dankzij de talloze afbeeldingen, illustraties en voorbeelden.

In MyLab wordt dieper ingegaan op specifieke thema’s voor de zakelijke professional, gericht op verschillende studierichtingen. Deze verdiepende hoofdstukken behandelen zowel mondelinge als schriftelijke communicatie, zoals; HR-gesprekken, beurscommunicatie, evenementen organiseren, coachingsgesprekken, intervisie, crisiscommunicatie, jaarverslagen, advertenties en advertorials, ondernemingsplannen, sollicitaties, onderzoeksvoorstellen en beleidsnota’s.

Doelgroep
Professionele communicatie is geschreven voor alle studenten in het hoger onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave
Inleiding
Module I De basis van professionele communicatie
H1 Professioneel communiceren
H2 Basisaspecten van mondelinge communicatie
H3 Basisaspecten van schriftelijke communicatie
Module II Mondelinge communicatie
H4 Professionele gespreksvaardigheden
H5 Professionele gesprekken
H6 Commerciële gesprekken
H7 Vergaderen
H8 Presenteren
H9 Samenwerken
Module III Schriftelijke communicatie
H10 Teksten ontwerpen en structureren
H11 Professioneel formuleren
H12 Schriftelijk klantcontact
H13 Schriftelijke verslaglegging
H14 Schriftelijk informeren

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te bestuderen uit kunt zetten), verdiepende hoofdstukken over specifieke communicatiethema’s, extra opdrachten, een interactieve spellingstrainer, checklists, vragenlijsten, observatieformulieren, vragen en vragenlijsten en figuren en tabellen.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collega’s of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten, Powerpoints en uitwerkingen van de opdrachten.

Over de auteur
Karen Knispel heeft ruimschoots ervaring als docent, trainer en coach op het gebied van commerciële mondelinge en schriftelijke communicatie. Zij is als zelfstandig trainer gevestigd in Amsterdam en heeft inmiddels duizenden studenten, cursisten en trainees effectiever leren communiceren.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043030274
  • 432 pagina's
  • Paperback
  • 06-02-2015
  • € 47.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce