Titelinformatie

Management, 12e editie met MyLab NL

 

Stephen Robbins en Mary Coulter

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Het dynamische karakter van hedendaagse bedrijven en organisaties brengt zowel beloftes als uitdagingen mee voor degenen die leidinggeven aan deze organisaties. Management is dan ook een dynamische discipline.

Management is één van ’s werelds meest gebruikte inleidingen in management voor het hoger onderwijs. In dit boek worden de basisbegrippen uit de theorie op een duidelijke en aansprekende manier gekoppeld aan de dagelijkse praktijk van echte managers, waardoor het dichtbij de student staat.

Nieuw in deze editie
Deze editie van Management is opgebouwd met een meer cyclische benadering rondom de managementprocessen. De traditionele thema’s, zoals plannen, organiseren, leidinggeven en controleren, zijn vervangen voor onderwerpen die de manager van nu tegenkomt, zoals flexibiliteit en verandering, daadkracht en beheersing. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan management 2.0 en social media.

De vertrouwde didactische elementen van het boek, zoals ‘Manager’s dilemma’, ‘Management en je carriere’ en ‘Tips om manager te worden’ blijven in het boek behouden. Toegevoegd worden ‘De praktijk’ met aansprekende voorbeelden uit de praktijk en ‘Toekomstvisie’ waarin de toekomst van het vak wordt belicht.

Ten slotte biedt MyLab studenten uitgebreide handvatten om te oefenen met de theorie door middel van een verrijkte eText, toetsvragen met feedback, begrippentrainer en veel extra casuďstiek.

Doelgroep
Eerste- en tweedejaarsstudenten in het hogere economische onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave
Deel I Inleiding
H1 Inleiding tot mangement en organisaties
H2 De veranderende wereld van management
Deel II Speelruimte van de manager
H3 De speelruimte van de manager
H4 Maatschappelijke verantwoording en ethisch handelen
Deel III Flexibiliseren
H5 Innovatie en verandering
H6 Besluitvorming
H7 Planning
Deel IV Investeren in daadkracht
H8 Strategisch management
H9 Organisatiestructuur
H10 Managers en communicatie
H11 Human Recourse Management
Deel V Daadkrachtig handelen
H12 Gedrag in organisaties
H13 Groepen en teams
H14 Werknemers motiveren
H15 Leiderschap
Deel VI Beheersen
H16 Procesmanagement
H17 Beheersing van kwaliteit

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), begrippentrainer, cases, toetsvragen en het Pearson selfassessmentpakket.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collega’s of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten) cases die niet in het studiemateriaal voor studenten zijn opgenomen, teamoefeningen, interessante opdrachten waarbij studenten gestimuleerd worden om na te denken over managementvraagstukken en toetsvragen. Alle cases, opdrachten, toetsvragen en oefeningen zijn voorzien van uitwerkingen. Ook vindt u op deze plek extra cursusmateriaal waaronder 5 modules over Ondernemerschap en een module over Managementvaardigheden.

Over de auteurs en bewerkers
Stephen P. Robbins is één van de belangrijkste managementauteurs ter wereld en is emeritus hoogleraar aan de San Diego State University. Mary Coulter is emeritus hoogleraar aan de Missouri State University.
Dit boek is bewerkt voor de Nederlandstalige markt door Keimpe de Vries, verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen, en Jasper de Vries, consultant en trainer met een eigen bedrijf.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043030472
  • 560 pagina's
  • Integraalband
  • 14-04-2015
  • € 69.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce