Titelinformatie

Kwaliteitsmanagement, 3e editie met MyLab NL

 

Ron Emmerik

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Organisaties onderscheiden zich door de kwaliteit van hun producten of diensten, goede arbeidsomstandigheden en hun houding ten aanzien van duurzaamheid. In dit zeer systematische en toegankelijk geschreven boek bespreekt de auteur de verschillende vormen van kwaliteitsmanagement en de modellen en systemen die hierbij worden gebruikt, waaronder het INK-managementmodel, Six Sigma en Lean. Daarnaast legt hij aan de hand van sprekende voorbeelden een verbinding met de dagelijkse praktijk.

Kwaliteitsmanagement biedt een brede inleiding op het vakgebied. Het geeft een helder inzicht in de manieren waarop organisaties kunnen streven naar excellente bedrijfsvoering, producten en diensten.

Nieuw in deze editie
Deze derde editie is volledig geactualiseerd met nieuwe, aansprekende praktijkvoorbeelden, casussen, vragen, opdrachten en voorbeelden. Er is aandacht voor de meest recente artikelen en wetgeving, o.a. op het gebied van duurzaamheid en kwaliteitssystemen, waaronder de nieuwste ISO-norm die in 2016 officieel wordt. Ook komt het Lean-gedachtegoed uitgebreid voor het voetlicht.

Doelgroep
Kwaliteitsmanagement is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs van economische, management-, commerciŽle en technische hbo-opleidingen. Het is geschikt voor eerste- en tweedejaarsstudenten, maar biedt ook nuttige handvatten ter voorbereiding op het afstuderen, en geeft professionals (managers) een goed overzicht van het vakgebied.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Het belang van kwaliteitszorg, arbeidsomstandigheden en milieuzorg
H2 Kwaliteitszorg
H3 Arbeidsomstandighedenbeleid
H4 Milieuzorg
H5 Kwaliteitssystemen
H6 Het INK-managementmodel
H7 Procesmanagement
H8 Lean Manufacturing en Six Sigma
H9 Toepassing analysemodellen bij kwaliteitsverbetering
H10 Kwaliteitszorg in dienstverlening

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang. Op www.pearsonmylab.nl is algemene informatie te vinden over deze studiewebsite.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te bestuderen kunt uitzetten), een begrippentrainer, figuren en tabellen, toetsen en weblinks.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet in uw les aan bod komt, kunt uitzetten), figuren en tabellen, toetsmatrijs voorbeeld, weblinks, tentamencases incl. vragen en uitwerkingen, PowerPoints, een docentenhandleiding en samenvattingen.

Over de auteur
Ron Emmerik is als docent kwaliteitsmanagement en logistiek verbonden aan de Hogeschool InHolland en heeft diverse boeken op economisch gebied op zijn naam staan.

Gerelateerde titels
Operationeel management in de dienstverlening door Joyce Walstra
Verandermanagement door Henk Kleijn en Fred Rorink
Innovatiemanagement door Eelko Huizingh

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033343
  • 320 pagina's
  • Paperback
  • 15-06-2016
  • € 46.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce