Titelinformatie

Informatiebeveiliging onder controle, 3e editie met MyLab NL

Grondslagen, management, organisatie en techniek

 

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Zonder informatiesystemen zouden de meeste organisaties niet meer functioneren. De technologie is echter kwetsbaar en de mensen die ermee werken maken fouten. De risico's zijn talrijk. Informatiebeveiliging onder controle stelt het inrichten van informatiebeveiliging als een beheerst proces centraal. Managementgerelateerde onderwerpen als beveiligingsstrategie en -beleid, beveiligingsplannen, risicoanalyse, juridische aspecten en raamwerken komen aan de orde. Aan de menselijke factor is een afzonderlijk hoofdstuk gewijd. Ook de techniek komt ruimschoots aan bod. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan moderne technieken op het gebied van cryptografie en netwerkbeveiliging. Deze derde editie is volledig herzien en bijgewerkt naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging.

Doelgroep
Studenten betrokken aan een opleiding informatiemanagement, informatiekunde, IT auditing. Plus: professionals die tijdens hun dagelijkse werk te maken (gaan) krijgen met dit vakgebied, zoals auditors, security managers, beveiligers, informatiemanagers, IT’ers.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Inleiding
H2 Begrippenkader
H3 Informatiebeveiliging in perspectief
H4 Organisatie van informatiebeveiliging
H5 De menselijke factor
H6 Juridische aspecten
H7 Risicoanalyse
H8 Informatiebeveilingsstandaarden
H9 Organisatorische maatregelen
H10 Technische maatregelen
Bijlage A Literatuurverwijzingen
Bijlage B Afkortingen
Index

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), vragen en uitwerkingen, Figuren & Tabellen en weblinks.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collega’s of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten) en Powerpoints.

Over de auteurs
Peter van Houten is werkzaam bij SHV Holdings N.V als Senior Auditor. Hij is tevens vakcoördinator en docent betrokken bij de postdoctorale RE-opleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Marcel Spruit is lector Cyber Security & Safety aan de Haagse hogeschool en als adviseur verbonden aan PBLQ. Koos Wolters geeft leiding aan het Cyber Security team van KPMG Advisory N.V. Hij is tevens vakcoördinator en docent aan de Amsterdamse Business School van de Universiteit van Amsterdam.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033565
  • 272 pagina's
  • Paperback
  • 10-09-2015
  • € 40.95 (incl. BTW)


flash image news produce