Titelinformatie

Recruitment, 2e editie met MyLab NL

 

Ardienne Verhoeven

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Goede medewerkers maken het verschil voor een organisatie. Het recruitmentvak draait om het aantrekken, begeleiden en behouden van medewerkers die zorgen voor succes.

Recruitment presenteert een eigentijdse vorm van actieve werving en gaat in op de selectie en begeleiding van nieuwe medewerkers. Het geeft een heldere uitleg over de positie van recruitment binnen de organisatie en behandelt zowel de commerciŽle aspecten, bijvoorbeeld werving en arbeidsmarktcommunicatie, als hrm-aspecten, waaronder personeelsplanning, selectie en onboarding. Het bevat veel oefenmateriaal en cases die een goed beeld geven van recruitment in de praktijk. Bovendien biedt dit boek zowel handige checklists als lijstjes met tips en valkuilen.

Nieuw in deze editie
Deze editie werd geheel geactualiseerd en bevat nieuwe casussen over werving en selectie bij toonaangevende bedrijven als ABN AMRO, ING, Philips en Achmea. Ook is er meer aandacht voor onderzoek tijdens het recruitmentproces en werd het onderdeel Ďrecruitment analyticsí uitgebreid.

De structuur van het boek is aangepast, zodat naast de analyse van de vraag van de organisatie in haar geheel, nu ook de analyse van de individuele vacature steeds wordt meegenomen. Er is aandacht voor recente ontwikkelingen in het vakgebied, zoals direct sourcing, de inzet van video bij selectie, online assessments en games, en voor het feit dat rekruteren steeds meer matchen wordt: niet alleen de organisatie, maar ook de kandidaat maakt een keuze, wat vraagt om een andere manier van werven en selecteren.

De nieuwste arbeidsmarktontwikkelingen komen aan bod, waaronder de invloed van de kenniseconomie en de opkomst van slash/workers. Een belangrijke nieuwe feature is ten slotte de digitale leeromgeving MyLab NL.

Doelgroep
Recruitment is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs. Dit boek helpt je bij het leren maken van de juiste keuzes in het recruitmentvak.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Introductie: Recruitment als onderdeel van een organisatie: een blik naar binnen
H2 Arbeidsmarkttrends: De invloed van de arbeidsmarkt op recruitment: een blik naar buiten
H3 Vraag en aanbod: De wensen en behoeften van individuele organisaties en kandidaten
H4 Branding en communicatie
H5 Wervingsstrategie: Kiezen van wervingsmiddelen en kanalen
H6 Selectiestrategie: De geschiktste kandidaat voor de organisatie en functie
H7 Onboarding: Nieuwe medewerkers succesvol aan boord krijgen
H8 Recruitment Analytics: meten is weten

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang. Op www.pearsonmylab.nl is algemene informatie te vinden over deze studiewebsite.

Over de auteur
ArdiŽnne Verhoeven is eigenaar van Workwonders, recruitment en onboarding consultancy en trainingen. Zij heeft online recruitmenttools ontwikkeld voor o.a. Intermediair, Jobnews en Elsevier (interviewvragenbank) en is werkzaam geweest bij Achmea, Unilever, NXP, Ocť en diverse bedrijven in het MKB.

Gerelateerde titels
Personeelsmanagement door Luis Gomez-Mejia, David Balkin en Robert Cardy
Human Resource Management door Margaret Foot en Caroline Hook
Gedrag in organisaties door Stephen Robbins en Timothy Judge

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033602
  • 272 pagina's
  • Paperback
  • 04-03-2016
  • € 37.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce