Titelinformatie

Sales- en accountmanagement, 2e editie met MyLab NL

 

Willem van Putten, Annette Schenk en Willem Zeijl

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In de business-to-businessmarkt zijn allerlei beslissers en beÔnvloeders betrokken bij het salesproces. Het is daardoor een complex besluitvormingsproces, waarin strategische keuzes moeten worden gemaakt om de klant tot koop te laten overgaan.

Sales- en accountmanagement beschouwt sales als een apart vakgebied en behandelt het salesproces in de gehele breedte, inclusief sales leadership. Dit boek geeft handvatten om salesafdelingen in staat te stellen een leidende rol te nemen om enerzijds de klant te helpen zijn missie te volbrengen en anderzijds om de belangen van de eigen organisatie goed te behartigen.

Dit boek is gebaseerd op de Nyenrode Sales Leadership Masterclass en gaat onder andere in op de volgende vragen:
- Wat betekent de dynamiek van vraag en aanbod voor sales?
- Wat zijn de gevolgen van digitalisering en globalisering voor de salesorganisatie?
- Hoe kan de salesorganisatie een rol van betekenis spelen in het bepalen van de organisatiestrategie en in het succes van de klanten?
- Wie neemt de leiding om de organisatie klantgerichter te maken?
- Hoe kun je je persoonlijke effectiviteit als sales leader vergroten?

Nieuw in deze editie
Deze editie van Sales- en accountmanagement bevat nieuwe ontwikkelingen en inzicht, zoals solution selling, de customer journey en het canvas business model. Bovendien legt het boek meer nadruk op de positie van de klant in het B2B-salesproces. Ten slotte wordt het boek verrijkt met MyLab. Op deze digitale leeromgeving worden diverse studiematerialen voor studenten en lesmaterialen voor docenten geplaatst.

Doelgroep
Sales- en accountmanagement is geschreven voor studenten in het Hoger Economische Onderwijs

Verkorte inhoudsopgave
Inleiding
H1 De rol van sales
H2 Koopproces klant
H3 Salesstrategie en salesorganisatie
H4 Bouwstenen van een professionele commerciŽle organisatie
H5 Account management
H6 Sales leadership
H7 Implementatie van sales≠ en accountmanagement
Bijlage 1 Salescommunicatie
Bijlage 2 Het Business Model Canvas (BMC)

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), oefenvragen om je kennis te testen, begrippentrainer, een beeldbank met alle illustraties uit het boek en cases waarin je je kennis kunt toepassen op situaties uit de praktijk. NIEUW! Zijn de acht videoclips waarin een aantal begrippen kort en helder worden toegelicht.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten). De videoclips uit het studentenmateriaal zijn uitermate geschikt voor gebruik in de colleges, de cases (incl. Twee nieuwe) kunt u voor toetsing inzetten.

Over de auteurs
Willem van Putten heeft jarenlange sales(management)ervaring, werkt als managing director Asia Pacific voor energieadviesbureau KEMA en is als kerndocent betrokken bij de Sales Leadership Masterclass aan Nyenrode Business Universiteit en aan de Erasmus Universiteit. Annette Schenk werkt als teamleider aan de faculteit media en journalistiek van de Hogeschool Utrecht en is daarnaast werkzaam als trainer, adviseur en coach. Willem Zeijl studeerde Nederlands en is werkzaam als docent Communicatieve vaardigheden aan de Universiteit Twente." Willem van Putten Annette Schenk Willem Zeijl Willem van Putten Willem Zeijl Annette Schenk Sales- en accountmanagement beschouwt sales als een apart vakgebied en behandelt het salesproces in de gehele breedte, inclusief sales leadership.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033831
  • 232 pagina's
  • Paperback
  • 05-02-2016
  • € 39.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce