Titelinformatie

Sterkteleer, 9e editie met MyLab NL

 

Russell Hibbeler

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In Sterkteleer worden de principes van de sterkteleer toegepast op situaties die aanvankelijk eenvoudig zijn en vervolgens steeds ingewikkelder worden. Dit geeft studenten een duidelijke en grondige inleiding op de theorie en toepassingen in het vakgebied. Ze krijgen inzicht in de materie doordat het fysische gedrag van materialen onder belasting wordt verklaard aan de hand van modellen en theorieŽn.

Sterkteleer bevat de didactische kwaliteiten die Russell C. Hibbeler beroemd hebben gemaakt op dit vakgebied. Zo biedt het boek veel verschillende soorten vraagstukken met de nadruk op praktische, realistische situaties uit de beroepspraktijk. Daarnaast zijn er analyseprocedures opgenomen die studenten een logische en methodische werkwijze bieden voor het toepassen van de theorie en voor het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden. Ten slotte bevat het boek talloze voorbeelden die de toepassing van de fundamentele theorie op praktische, technische vraagstukken illustreren, en veel afbeeldingen en fotoís die het boek aantrekkelijker en duidelijker maken voor studenten.

Nieuw in deze editie
Een belangrijke aanvulling op deze 9e editie is de digitale leeromgeving Pearson MyLab, waarop aanvullend les- en studiemateriaal is te vinden voor docenten en studenten. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te vinden.

Doelgroep
Sterkteleer is geschreven voor hbo-studenten in technische studierichtingen.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Spanning
H2 Vervorming
H3 Mechanische eigenschappen van materialen
H4 Axiale belasting
H5 Torsie
H6 Buiging
H7 Afschuiving in langs- en dwarsrichting
H8 Samengestelde belastingen
H9 Spanningstransformatie
H10 Vervormingstransformatie
H11 Het dimensioneren van balken en assen
H12 Doorbuiging van balken en assen
H13 Knik van kolommen
H14 Energiemethoden
Appendices

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hier kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve eText, een begrippentrainer, figuren en tabellen, animaties en videoís en opdrachten.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve eText, figuren en tabellen, animaties en videoís, opdrachten, powerpoints, uitwerkingen en een overzicht met wijzigingen in de opdrachten t.o.v. de vorige editie.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteur en bewerkers
Russell C. Hibbeler is verbonden aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de University of Louisiana.
Hugo Sol en Marc van Overmeire zijn als hoogleraar verbonden aan de Ingenieursfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel. Dirk Lefeber werkt als docent en onderzoeker aan de Radboud Universiteit.

Gerelateerde titels
Dynamica door Russell Hibbeler
Statica door Russell Hibbeler

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043034067
  • 944 pagina's
  • Paperback
  • 14-03-2017
  • € 62.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce