Titelinformatie

Psychologie, een inleiding, 8e editie met MyLab NL

 

Philip G. Zimbardo, Robert L. Johnson en Vivian McCann

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Psychologie, een inleiding behandelt de basis van de psychologische wetenschap op gedegen en toegankelijke wijze. Elk hoofdstuk van dit overzichtelijke en toegankelijke handboek gaat over een kernvraag en kernconcept uit de psychologie. Aan de hand hiervan wordt de student vertrouwd gemaakt met nieuwe ontwikkelingen, de klassieke studies, historische trends en de vele perspectieven op het vakgebied van de psychologie. Veel aandacht is er daarbij voor cultuur- en gendergerelateerde onderwerpen.

Deze bestseller is opgebouwd uit een aantal kernconcepten, waaromheen de theorie en enkele nieuwe begrippen zijn georganiseerd. Op deze manier komen alle relevante onderwerpen uitgebreid aan bod. Dankzij het scala aan didactische elementen, zoals ‘psychologie gebruiken om psychologie te leren’, belangrijke begrippen in de marge en ‘doe het zelf!’ kan de student zich verdiepen in de theorie.

Nieuw in deze editie
Deze 8e editie is geheel geüpdatet aan de hand van de laatste ontwikkelingen, nieuwste inzichten en onderzoeksresultaten, en behandelt actuele onderwerpen zoals terrorisme, (online) pesten en non-traditionele therapieën. Bovendien is er kritisch naar de DSM-5 gekeken.

Ten slotte is het online materiaal op Pearson MyLab verbeterd, waar ook verdiepende kaders zijn te vinden. Op MyLab staat nu ook de interactieve tool Visual Brain, waarmee je via animaties, filmpjes en vragen inzicht krijgt in de werking van onze hersenen.

Doelgroep
De 8e editie van Psychologie, een inleiding is dusdanig bewerkt dat deze, behalve op Belgische opleidingen, nog beter te gebruiken is op Nederlandse opleidingen. Het boek is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs die een sociale studie volgen of voor wie hun opleiding een cursus psychologie omvat.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Geest, gedrag en psychologisch wetenschap
H2 Biopsychologie, neurowetenschappen en de menselijke aard
H3 Sensatie en perceptie
H4 Leren en omgeving
H5 Geheugen
H6 Denken en intelligentie
H7 Psychologische ontwikkeling
H8 Vormen van bewustzijn
H9 Motivatie en emotie
H10 Persoonlijkheid: theorieën van de gehele persoon
H11 Sociale psychologie
H12 Psychische stoornissen
H13 Therapieën voor psychische stoornissen
H14 Stress, gezondheid en welzijn

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, oefentoetsen, figuren en tabellen, video’s en animaties, verdiepingsmateriaal en een begrippentrainer. Ook is er voor studenten nu de interactieve tool Visual Brain, waarmee je via animaties, filmpjes en vragen inzicht krijgt in de werking van onze hersenen.

Klik hier voor een demo van Visual Brain.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, figuren en tabellen, een begrippentrainer, oefentoetsen, video’s en animaties. Daarnaast zijn er voor docenten video-opdrachten, een (Engelstalige) testbank, uitwerkingen van de oefentoetsen en Powerpoints beschikbaar.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteurs en bewerkers
Philip Zimbardo, Robert Johnson en Vivian McCann zijn werkzaam aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten en hebben veel gepubliceerd op het gebied van psychologie. Philip Zimbardo maakte in de jaren ‘70 naam als onderzoeker met zijn ‘Stanford Prison Experiment’. Hij was in 2002 voorzitter van de American Psychological Association (APA).
De bewerkers van het Nederlandstalige boek zijn: Ed Caffin (docent aan de Hogeschool van Amsterdam en Vrije Universiteit), Charlotte Boudesteijn (docent Psychologie en coördinator van de minor Neuropsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam), Greet van der Wielen (docent aan de UCLL) en Laurent Voets (docent aan de UCLL).

Gerelateerde titels
Psychologie, de essentie door Zimbardo, McCann & Johnson
Ontwikkelingspsychologie door Robert Feldman
Ontwikkelingspsychologie II door Robert Feldman
Ethiek in de psychologie door Jacquelien Rothfusz

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043034593
  • 728 pagina's
  • Integraalband
  • 04-04-2017
  • € 57.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce