Titelinformatie

Professionele gespreksvoering, 2e editie met MyLab NL

 

Martin Reekers en Rupert Spijkerman

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Vakkennis alleen is niet langer voldoende als je goed wilt zijn in je vak. Instrueren, adviseren, coachen, leidinggeven, bemiddelen, onderhandelen, controleren, een professionele mening verkondigen: goede mondelinge vaardigheden zijn essentieel voor iedere hoogopgeleide professional.

Professionele gespreksvoering bestaat uit drie delen. In deel 1 worden de basisregels van professionele gespreksvoering uitgelegd. Deel 2 gaat in op complexe gespreksvaardigheden zoals het verhelderen van vragen, coachen, onderhandelen en overtuigen. In deel 3 staan praktische gespreksmodellen centraal die voortbouwen op de vaardigheden uit deel 2. Zo komen onder andere het slechtnieuwsgesprek, het sollicitatiegesprek en het verkoopgesprek aan de orde.

Dit boek geeft een compleet overzicht van de relevante theorie en tal van voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast leert de student effectief gesprekken voeren, onder meer door de oefeningen die in de digitale leeromgeving Pearson MyLab zijn opgenomen.

Nieuw in deze editie
Deze 2e editie is volledig herzien en geactualiseerd. Zo is er een nieuw hoofdstuk in het boek opgenomen over het voeren van een werkbegeleidingsgesprek. Hierin is er extra aandacht voor de werkbegeleiding van vrijwilligers, omdat de rol van vrijwilligers in de zorgsector en dienstverlening steeds belangrijker wordt.

Daarnaast wordt er bij deze nieuwe editie gebruikgemaakt van de digitale leeromgeving Pearson MyLab. Hierop staat aanvullend en verdiepend les- en studiemateriaal voor docenten en studenten. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te vinden.

Doelgroep
Professionele gespreksvoering is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast kunnen zowel beginnende als ervaren professionals dit boek gebruiken als naslagwerk.

Verkorte inhoudsopgave
Deel 1
H1 Professionele gespreksvoering
H2 Communicatie
H3 Actief luisteren
H4 Het gesprek leiden
Deel 2
H5 Complexe gespreksvaardigheden van de professional
H6 Exploreren: dieper ingaan op zaken die spelen
H7 Beoordelen van gedrag
H8 Coachen
H9 Adviseren
H10 Informatie geven
H11 Omgaan met conflicten
H12 Controleren en corrigeren
H13 Onderhandelen
H14 Overtuigen
Deel 3
H15 Het intakegesprek
H16 Het slechtnieuwsgesprek
H17 Het functionerings- en beoordelingsgesprek
H18 Het sollicitatiegesprek
H19 Het selectiegesprek
H20 Het verkoopgesprek
H21 Het besluitvormingsgesprek
H22 Het disciplinegesprek
H23 Werkbegeleidingsgesprek
Literatuurlijst
Index

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve Tekst, oefeningen, een nulmeting, verdieping, figuren en tabellen en bijlagen.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve eText en alle figuren en tabellen.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteurs
Martin Reekers is docent bij de opleiding Personeel en Arbeid aan de Hogeschool Rotterdam. Hij heeft jarenlange ervaring als docent, communicatietrainer en als consultant onderwijsontwikkeling.
Rupert Spijkerman was docent bij Personeel en Arbeid aan Fontys Hogescholen. Tegenwoordig is hij directeur van Loopbaanplan Spijkerman bv en verzorgt hij trainingen op het gebied van loopbaanbegeleiding, gespreksvoering en coaching.

Gerelateerde titels
Professionele communicatie door Karen Knispel
Zakelijke communicatie - mondeling door Knispel, Rogier & van Zand
Basisprincipes van communicatie door Wiertzema & Jansen
Communicatie in het bedrijfsleven door van Couwelaar, Schat & van Stratum

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043034647
  • 328 pagina's
  • Paperback
  • 06-01-2017
  • € 42.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce