Titelinformatie

De kracht van Scrum, 2e editie

 

Rini van Solingen en Eelco Rustenburg

Een inspirerend verhaal over een revolutionaire projectmanagementmethode. Scrum is een op Lean gebaseerde projectmanagementmethode voor het snel en effectief ontwikkelen van software. Scrum hanteert een stap-voor-stap aanpak en stelt waardeverhoging, teamverantwoordelijkheid en klantbetrokkenheid centraal. Scrum wordt al veel gebruikt in de IT, maar is ook daarbuiten uitstekend toepasbaar en wint de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit.

Dit bijzondere managementboek in de stijl van een roman is in twee drie uur te lezen. Het vertelt het verhaal van Mart Versteeg, CTO bij een software-bedrijf, die worstelt met een hopeloos vertraagd softwareproject voor een Amerikaanse klant. Met behulp van Pekka, een Finse Scrum-coach, gooit hij het roer om, waarbij hij een aantal van de veelvoorkomende problemen in zijn organisatie structureel oplost.

"Ik heb het verhaal in n ruk uitgelezen. Je leert veel over Scrum en Agile, maar hebt geen moment het idee dat je een leerboek aan het lezen bent" Willem van Groenland, CIO van het jaar 2008 bij Bol.com

"Leest als een spannend jongensboek met Scrum als de grote held!" Aad t Hart, Directeur R&D, Exact Software


Nieuw in deze editie
Aan deze 2e editie is een 11e hoofdstuk toegevoegd: 'Scrum als het moeilijker of anders wordt'. Daarnaast zijn de overige hoofdstukken geactualiseerd.

Inhoudsopgave
Voorwoord door Jeff Sutherland
Over dit boek
H1 In New York
H2 Scrum
H3 Is het wat voor ons?
H4 Het Scrum-proces
H5 Zullen we het uitproberen?
H6 Sprintvoorbereiding
H7 Tijdens de sprint
H8 Op naar de volgende sprint
H9 Afronding sprint
H10 Hoe het afliep
H11 Scrum als het moeilijker of anders wordt
Dankwoord
Over de auteurs
Index

Over de auteurs
Rini van Solingen is adviseur en coach op het gebied van Agile/Scrum projectmanagement en softwareontwikkeling, en leidt daarnaast het onderzoek en onderwijs over gedistribueerde softwareontwikkeling aan de TU Delft. Eelco Rustenburg is partner bij Blinklane.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035095
  • 160 pagina's
  • Hardback
  • 04-08-2016
  • € 21.95 (incl. BTW)


flash image news produce