Titelinformatie

Verpleegkundige vaardigheden, deel 2, 8/e Expert College

 

Sandra F. Smith, Donna F. Duell en Barbara C. Martin

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Verpleegkundige vaardigheden deel 1 en 2 vormen samen dé methode voor het onderwijzen van verpleegkundige vaardigheden. Dit tweede deel behandelt de complexere handelingen die een verpleegkundige op de verpleegafdeling uitvoert, zoals diagnostisch onderzoek, de bloedcirculatie en palliatief terminale zorg. Deel één bevat de basisvaardigheden die iedere verpleegkundige nodig heeft voor het verlenen van kwalitatieve zorg.

Elk hoofdstuk begint met de uitleg van de theoretische achtergrond en vervolgt met de bespreking van de bijbehorende praktische verpleegkundige handelingen. Aan de hand van klinische en juridische aandachtspunten, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek en gerontologische aandachtspunten wordt de verdieping aangebracht. De hoofdstukken zijn zo geconstrueerd dat het boek past in elk didactisch model. Studenten kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag en het kan als naslagwerk dienen voor professionals in de praktijk.

Deze achtste editie is geheel geactualiseerd en nog meer aangepast aan de Nederlandse en Vlaamse situatie. Zo is een aanzienlijk deel van het fotomateriaal vervangen door nieuw Nederlands beeld en verdiepende kaders over thuiszorg en evidence-based nursing.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld: de studieboeken van ’s werelds grootste educatieve uitgeverij Pearson zijn gecombineerd met de adaptieve e-learning van ExpertCollege.

Samen ontwikkelen ExpertCollege en Pearson e-learning en studieboeken met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. Bijgestaan door de beste grafische en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de video’s, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

ExpertCollege
E-learning van ExpertCollege staat voor efficiënt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker: elke student bij ExpertCollege krijgt als het ware een ‘Digitale Coach’. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Doelgroep
Verpleegkundige vaardigheden is geschreven voor studenten verpleegkunde in het hoger onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
H15 Diagnostisch onderzoek
H16 Warmte- en koudetherapie
H17 Wondverzorging
H18 Ondersteuning van de ademhaling
H19 Bloedcirculatie
H20 Intraveneuze medicatie
H21 Centraalveneuze toegang
H22 Orthopedische interventies
H23 Pre- en postoperatieve zorg
H24 Palliatief terminale zorg
Antwoorden
Referenties
Index

Over de auteurs
Sandra F. Smith is voorzitter van de National Nursing Review, Donna J. Duell is zelfstandig verpleegkundig consultant en Barbara C. Martin is hoogleraar Verpleegkunde aan de universiteit van Tulsa, Oklahama.

Nederlandstalige bewerking
De Nederlandse bewerking van Verpleegkundige vaardigheden deel 1 is verzorgd door Ton Vermeij (eindredactie), Josje Witkamp-van der Veen, Ankie van Vuuren, Gerlanda Hokke, Karin Hamelink, Pieter van Gorkom en Ursula Luijken.

Gerelateerde uitgaven
Verpleegkundige vaardigheden deel 1 door Smith
Anatomie en fysiologie door Martini
Pathologie door Zelman
Farmacologie door McFadden

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035149
  • 544 pagina's
  • Integraalband
  • 02-06-2016
  • € 79.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce