Titelinformatie

Klinische interpretatie van ECG's (EC-versie)

 

Asaf Gafni, Steven C. Glas en Lois A. Daamen

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Interpretatie van ECG's in de kliniek geldt als een basiscompetentie van artsen en andere (gespecialiseerde) zorgverleners. In geen domein binnen de klinische diagnostiek bestaat een groter verschil tussen de behoefte aan adequate scholing enerzijds en de uiterst gecompliceerde en diepgaande materie anderzijds. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar scholing op het gebied van ECG's voortdurend op de voorgrond staat bij zorgprofessionals die werkzaam zijn in diverse specialismen, zoals cardiologie, hartbewaking (CCU), spoedeisende geneeskunde, interne geneeskunde, longziekten, anesthesie en intensive care.

Met dit boek en de e-learning op het leerplatform Datzaljeleren.nl hebben de auteurs een unieke methode samengesteld, waarbij geprogrammeerd en adaptief leren wordt gecombineerd met helder, relevant en interactief studiemateriaal. Via deze methode, intussen de gouden standaard in Nederland, hebben sinds 2007 vele duizenden artsen en verpleegkundigen een krachtige basis verkregen in de klinische interpretatie van ECG's.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld: de studieboeken van ’s werelds grootste educatieve uitgeverij Pearson zijn gecombineerd met de adaptieve e-learning van ExpertCollege.

Samen ontwikkelen ExpertCollege en Pearson e-learning en studieboeken met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. Bijgestaan door de beste grafische en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de video’s, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

ExpertCollege
E-learning van ExpertCollege staat voor efficiënt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker: elke student bij ExpertCollege krijgt als het ware een ‘Digitale Coach’. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Doelgroep
Klinische interpretatie van ECG's is geschreven voor (para)medische studenten en zorgprofessionals.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Anatomie en fysiologie van het hart
H2 Elektrofysiologische processen in het hart
H3 ECG-papier en ECG-complexen
H4 Geleidingstijden
H5 Afleidingen en elektroden
H6 Bepaling van de hartfrequentie
H7 Myocardinfarcering en myocardischemie
H8 Q-golven en QRS-morfologie
H9 Afwijkingen van het ST-segment en de T-top
H10 Afwijkingen van de T-top
H11 De elektrische hartas
H12 Systematische beoordeling van het ECG
H13 Re-entry
H14 SA-blok en AV-blok
H15 Bundeltakblokken en fasciculairblokken
H16 Supraventriculaire ritmes
H17 Ventriculaire ritmes
H18 Premature complexen
H19 Pre-excitatie en het Wolff-Parkinson-White syndroom
H20 Overige aandoeningen en ziektebeelden

Over de auteur
Asaf Gafni is als spoedeisende hulparts met het aandachtsgebied cardiologie sinds 2003 intensief betrokken bij het verzorgen en innoveren van klinisch onderijws.
Steven C. Glas is fysiologie-expert en heeft als learning analytics-specialist zorg gedragen voor de juiste afstemming van de elementen in het boek en de e-learning, waarbij elke student op individuele wijze begeleid wordt door de oefeningen.
Lois A. Daamen is arts en taalkundig expert en heeft binnen ExpertCollege meerdere cardiologiegerichte e-learningmodules geschreven.

Gerelateerde titels
Verpleegkundige vaardigheden, deel 1 door Smith, Duell & Martin
Verpleegkundige vaardigheden, deel 2 door Smith, Duell & Martin
Pathologie door Zelman, Tompary, Raymond, Holdaway & Mulvihill

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035606
  • 192 pagina's
  • Paperback
  • 08-02-2017
  • € 49.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce