Titelinformatie

Farmacologie, 2e editie (EC-versie)

 

Roger McFadden

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Kennis van farmacologie is van onschatbare waarde bij het werken in de zorgsector. Als je met patiŽnten gaat werken aan wie geneesmiddelen zijn voorgeschreven, is het nodig dat je begrijpt hoe die geneesmiddelen werken.

Farmacologie gaat over geneesmiddelen en hoe deze in het lichaam van de mens werken. Het is speciaal geschreven voor de lezer zonder achtergrond in fysiologie, pathologie en farmacologie. In 12 hoofdstukken worden de de meest veelvoorkomende geneesmiddelen behandeld en uitgelegd hoe ze werken afhankelijk van de fystiologie en pathologie van het desbetreffende (orgaan)stelsel.

Het boek is ingedeeld in twee delen. Deel 1 bespreekt de beginselen van de farmacologie, waarbij gekeken wordt naar cellen en de eiwitstructuren waarop geneesmiddelen zich (vooral) richten. Deel 2 verklaart hoe de therapeutische werking van de verschillende geneesmiddelen tot stand komt.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld: de studieboeken van ís werelds grootste educatieve uitgeverij Pearson zijn gecombineerd met de adaptieve e-learning van ExpertCollege.

Samen ontwikkelen ExpertCollege en Pearson e-learning en studieboeken met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. Bijgestaan door de beste grafische en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de videoís, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

ExpertCollege
E-learning van ExpertCollege staat voor efficiŽnt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker: elke student bij ExpertCollege krijgt als het ware een ĎDigitale Coachí. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Doelgroep
Studenten die een opleiding volgen in de zorgsector, zoals verpleegkunde, fysiotherapie, ergotherapie.

Verkorte inhoudsopgave
Deel 1
H1 Cellen en hoe ze werken
H2 Eiwitten waarop geneesmiddelen aangrijpen
H3 Bijwerkingen, interacties en farmacokinetiek
Deel 2
H4 Het cardiovasculaire systeem (1): geneesmiddelen voor de behandeling van coronaire hartziekten
H5 Het cardiovasculaire systeem (2): hypertensie en anithypertensiva
H6 Ontsteking en pijn: oorzaken en behandeling
H7 Het spijsverteringsstelsel: stoornissen en geneesmiddelen
H8 Infectie en antimicrobiŽle geneesmiddelen
H9 Het ademhalingsstelsel: stoornissen en geneesmiddelen
H10 Het hormonale stelsel: stoornissen en geneesmiddelen
H11 Geneesmiddelen voor de behandeling van psychische en neurologische stoornissen
H12 Kanker en geneesmiddelen voor de behandeling van kanker

Over de auteur en bewerker
Roger McFadden is docent aan het Department of Nursing and Womenís Health van de Birmingham Ciry University. Het boek is bewerkt door Justus Hollander is gastdocent aan de Masteropleiding Nurse Practitioner (manp) van de Hogeschool Leiden en voormalig ziekenhuisapotheker.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035880
  • 360 pagina's
  • Paperback
  • 01-06-2017
  • € 42.95 (incl. BTW)

Downloads

flash image news produce