Titelinformatie

Professioneel communiceren in de zorg (EC-versie)

 

Titia Struiving, Pit van Nes en Thom Rijpstra

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In Professioneel communiceren in de zorg staat de verpleegkundige als communicerende collega centraal. Professionals met verschillende achtergronden en startniveaus moeten met elkaar samenwerken om een goed team te kunnen vormen en dat lukt alleen wanneer zij effectief communiceren

Met dit boek verwerf je kennis en inzicht in de onderliggende basisprocessen van communicatie. Je leert hoe je op basis van kennis en analytisch vermogen adequaat en professioneel kunt communiceren als verpleegkundige. Dat houdt niet in dat je nooit meer fouten maakt, maar wel dat je weet hoe je die fouten herstelt.

Aan de hand van waargebeurde casuďstiek en voorbeelden wordt de link met de verpleegkundige beroepspraktijk gelegd. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van evidence based principes. Hierdoor past het boek goed in het curriculum van elke verpleegkundeopleiding in Nederland en Vlaanderen. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn uitgebreide oefeningen opgenomen, zoals klassikaal uit te voeren rollenspellen en discussies.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld: de studieboeken van ’s werelds grootste educatieve uitgeverij Pearson zijn gecombineerd met de adaptieve e-learning van ExpertCollege.

Samen ontwikkelen ExpertCollege en Pearson e-learning en studieboeken met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. Bijgestaan door de beste grafische en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de video’s, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

ExpertCollege
E-learning van ExpertCollege staat voor efficiënt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker: elke student bij ExpertCollege krijgt als het ware een ‘Digitale Coach’. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Doelgroep
Geschikt voor studenten verpleegkunde vanaf jaar 1.

Inhoudsopgave
Verantwoording
H1 Ik
H2 Ik en de ander
H3 Ik en de ander binnen de werkomgeving
H4 Onderlinge verhoudingen in werkrelaties
H5 Groepsdynamica
H6 Onderhandelen
H7 Conflicthantering
H8 Netwerken, nieuwe media en brainstormen
Uitslag sensitiviteitstest hoofdstuk 2
Bronvermelding
Index

Over de auteurs
Titia Struiving is tekstschrijver en communicatieadviseur in Groningen. Pit van Nes en Thom Rijpstra zijn als docent verpleegkunde verbonden aan de Haagse Hogeschool.

Gerelateerde titels
Interactieve vaardigheden in de zorg door Okko Brunklaus

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035897
  • 208 pagina's
  • Paperback
  • 01-06-2017
  • € 34.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce