Titelinformatie

Geriatrie en Gerontologie (EC-versie)

 

Barend Sikkema en Aniek van Wijngaarden

 

 

Docentexemplaar aanvragen

De zorg rondom de geriatrische patiŽnt is complex en multidisciplinair. Met het boek Geriatrie en gerontologie en de bijbehorende e-learning worden de aandachtspunten en valkuilen voor de betrokken zorgprofessionals besproken, ook vanuit het perspectief van de thuissituatie en mantelzorgers. Specifieke ziektebeelden, aandoeningen, probleemsituaties en sociale aspecten rondom ouderdom, ADL, zorg, kwetsbare ouderen en levensbeŽindiging worden uitgebreid - en aan de hand van praktijkgerichte casuÔstiek - besproken.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld. Samen ontwikkelen wij adaptieve en vraaggestuurde e-learning en studieboeken, met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. ExpertCollege biedt al jaren e-learning modulen voor de beroepspraktijk en weet als geen ander welke themaís er spelen en op welke manier deze het overtuigendst voor het voetlicht gebracht kunnen worden.

Bijgestaan door de beste grafische designers en software designers maken wij van e-learning een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de videoís, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

E-learning op Datzaljeleren.nl staat voor efficiŽnt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

Doelgroep
Deze titel is geschikt voor alle studenten die een opleiding volgen in de zorgsector. Mede dankzij de samenwerking met het online platform Datzaljeleren.nl is deze titel vanwege de praktische benadering echter vooral geschikt voor hbo-v studenten.

Inhoudsopgave (onder voorbehoud)
H1 Inleiding
H2 De geriatrische patiŽnt
H3 Veranderingen in het lichaam
H4 Zintuiglijke waarneming
H5 Het dementieel syndroom
H6 Delier
H7 Depressie
H8 Beroerte
H9 Hartfalen
H10 Mobiliteit en verplaatsen van patiŽnten
H11 Pijn
H12 Vallen
H13 Huidproblemen
H14 Incontinentie en urineretentie
H15 Dehydratie
H16 Obstipatie
H17 Verstoord slaap-waakritme
H18 Vermoeidheid en krachtsverlies
H19 Ondervoeding
H20 Polyfarmacie
H21 Palliatieve zorg
H22 Probleemgedrag
H23 Vrijheidsbeperking en wetgeving
H24 Naasten en mantelzorgers
H25 Eenzaamheid

Over de auteurs
Barend J. Sikkema is als docent en medisch tekstschrijver verbonden aan ExpertCollege.
Aniek van Wijngaarden coŲrdineert het schrijven van de e-learning modulen bij ExpertCollege. Daarnaast is zij hier ook medisch schrijver.

Gerelateerde titels
Evidence Based Practice door Stolp, Schouten, den Boer en Zegers
Pathologie door Zelman, Tompary, Raymond, Holdaway en Mulhivill
Verpleegkundige vaardigheden, deel 1 door Smith, Duell en Martin
Verpleegkundige vaardigheden, deel 2 door Smith, Duell en Martin

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035927
  • 224 pagina's
  • Paperback
  • 28-05-2018
  • € 49.95 (incl. BTW)

Downloads

flash image news produce