Titelinformatie

Zorgvuldig rekenen (EC-versie)

 

Pearl Shihab

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Voor verpleegkundigen zijn elementaire rekenvaardigheden van cruciaal belang, omdat zij bijvoorbeeld zonder risico medicijnen moeten kunnen toedienen. Door middel van het boek Zorgvuldig rekenen en de adaptieve en vraaggestuurde e-learningmodule worden deze vaardigheden getraind.

In de eerste hoofdstukken komen de algemene rekenvaardigheden aan bod. Vervolgens leert de student specifieke verpleegkundige berekeningen uitvoeren, zoals de medicijndosering, de interpretatie van bloedresultaten en een Body Mass Index.

Zorgvuldig rekenen is geschikt voor diverse instapniveaus. Aan de hand van een korte begintoets bij elk onderwerp kun je vaststellen in welke mate je de materie beheerst. Nadat je de theorie hebt gelezen en oefeningen hebt gedaan, kun je een eindtoets maken en je oplossingen controleren met behulp van de antwoorden achterin. Door deze opzet is dit boek ook ideaal voor zelfstudie.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld. Samen ontwikkelen wij adaptieve e-learning en studieboeken, met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. ExpertCollege biedt al jaren e-learning modulen voor de beroepspraktijk en weet als geen ander welke themaís er spelen en op welke manier deze het overtuigendst voor het voetlicht gebracht kunnen worden.
Bijgestaan door de beste grafische designers en software designers maken wij van e-learning een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de videoís, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

E-learning op Datzaljeleren.nl staat voor efficiŽnt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

Doelgroep
Zorgvuldig rekenen is geschreven voor studenten in de gezondheidszorg, met name voor degenen die een verpleegkunde opleiding volgen. Daarnaast is het van waarde voor verpleegkundigen die hun rekenvaardigheid weer op niveau willen brengen.

Verkorte inhoudsopgave
Inleiding
Dankwoord
Toelichting op de Nederlandse bewerking
H1 Elementaire rekenvaardigheden
H2 Decimalen en andere breuken
H3 SI-stelsel
H4 Medicatieberekeningen
H5 Medicijnconcentraties
H6 Procenten en verhoudingen
H7 Intraveneus vloeistoffen en medicijnen toedienen
H8 Klinische bepalingen
Antwoorden
Bijlagen
Verklarende woordenlijst
Index

Over de auteurs
Pearl Shihab is voormalig docent aan de European Institute of Health and Medical Sciences van de University of Surrey.
De Nederlandstalige bewerking is verzorgd door Erik Jansen en Albert Pranger. Zij zijn allebei verpleegkundige, verplegingswetenschapper en docent aan de Academie voor Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool Groningen.

Gerelateerde titels
Evidence Based Practice door Stolp, Schouten, den Boer en Zegers
Farmacologie door Roger McFadden
Verpleegkundige vaardigheden, deel 1 door Smith, Duell en Martin
Verpleegkundige vaardigheden, deel 2 door Smith, Duell en Martin

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043036023
  • 238 pagina's
  • Paperback
  • 28-07-2017
  • € 35.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce